Leuke tips voor bloemen in uw interieur

Vind u het leuk om bezig te zijn met uw interieur? Daar horen natuurlijk bloemen bij! Lukt het niet helemaal zoals u in gedachten heeft? Of kent u iemand die hier problemen mee heeft? Duoplant helpt u graag op weg met wat leuke tips voor bloemen in uw interieur!

Bloemen in uw interieur

Zet de bloemen op de juiste plaats

U weet het waarschijnlijk al, maar zet nooit uw dierbare bos bloemen naast de fruitmand, op de tocht of in de directe zon. Maar ook als het gaat om het plaatsen van uw bos bloemen in uw interieur hebben we een aantal tips waar u rekening mee kunt houden.

Zet bijvoorbeeld uw traditionele boeket op een lage salontafel, Hierdoor kijkt u er mooi bovenop en komt het boeket mooi tot zijn recht. Heeft u echter een losgebonden of pluk boeket ontvangen of zelf gekocht? Zet dit boeket dan op ooghoogte. Zo komt het boeket het mooiste uit en valt het meeste op.

Welke kleur?

Elk interieur heeft zijn eigen stijl, dit is met boeketten net zo. Het is mooi als uw boeket past in de kleur en stijl van uw interieur. Heeft u veel kleur in uw interieur? Kies dan voor een gezellige en opvallende bos bloemen die daar goed bij aansluit. Wat ook leuk kan zijn is om aan ‘colorblocking’ te doen… hierbij kiest u juist voor een kleur die tegenover de kleur van uw inrichting staat. Dat kan echt een heel leuk effect geven, probeert u het maar eens.

Herschik

Niet alle bloemen in uw boeket gaan even lang mee, de ene bloemsoort houdt het langer vol dan de ander. Herschik de beste bloemen uit het boeket in een nieuwe vaas of in verschillende kleine vaasjes. Hierdoor heeft u overal in huis bloemen staan!

Opvullen

Geeft uw huis een leeg en kaal gevoel? Vul een lege plek in huis op dan een op met een prachtige bos bloemen. Doe eens gek, en zet bijvoorbeeld midden in de kamer een krukje met daarop een boeket. Zo wordt de leegte doorbroken en creëert u heel eenvoudig een gezellige sfeer.

Recycle

Het boeket is bijna op, kunt u er nu nog wat mee? Ja natuurlijk, probeer uw boeket eens te recyclen in een schilderij.

1. Haal de bloemen uit de vaas en kies uw favoriete bloemen waarmee u het schilderij wilt maken.

3. Kies een boek uit waar de bloemen tussen passen en leg de bloem er tussen.

2. Haal al het blad van de bloem af en dep de steel zo droog mogelijk.

5. Klap het boek dicht en leg er wat gewicht op.

6. Laat nu de bloemen 3 tot 4 weken tussen het boek zitten. Haal daarna voorzichtig de bloem uit het boek. Let op! De bloem kan een beetje vast plakken tussen de bladen.

7. Bestrijk de bloem aan een kant met lijm en plak deze op een wit vel. Lijstje erom en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *