Moeders willen bloemen

Binnenkort is het weer moederdag, maar wat is nu een goed cadeau? U zit in ieder geval goed bij Duoplant, want uit onderzoek is gebleken dat een bos bloemen voor zowel moeders als voor schoonmoeders nog steeds het meest populaire cadeau is voor Moederdag. Naast bloemen zijn ook uit eten gaan, parfum en sieraden populaire cadeaus.

Duoplant Moederdag bloemen

Zo’n driekwart van de moeders rekent eigenlijk wel op een cadeau met Moederdag. Uit onderzoek blijkt dat een bos bloemen met 45% niet alleen het meest populaire cadeau is om te geven, ook bijna de helft van alle moeders vinden bloemen het leukste cadeau om te ontvangen.
Ruim twee derde van de Nederlanders geeft met moederdag een cadeau aan zijn of haar moeder, schoonmoeders staan met afstand op de tweede plek. De zoektocht naar het perfecte cadeau begint gemiddeld een week of minder voor de Moederdag.

Geschiedenis
De oorsprong van Moederdag ligt in Amerika. Sinds 1914 is het een officiële burgerlijke feestdag in de VS. In Nederland begon deze traditie pas rond 1925. Bloemen hoorde er vanaf het begin al bij. Vooral anjers waren in deze tijd populair.

Gemiddelde bestedingen
Het gemiddelde bedrag wat de consument besteedt aan een Moederdag cadeau ligt rond de €25,-. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde bestedingen van de consument de afgelopen jaren jaarlijks met 4% tot 5% zijn gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bezorging op Moederdag
Bij Duoplant kunt u online en zelfs op zondag 12 mei bloemen bestellen die dezelfde dag nog worden bezorgd. Bij bezorgen buiten de regio wordt u bestelling zorgvuldig samengesteld en afgeleverd door een lokale Topbloemen bloemist. Bezorgingen in de regio worden (ook op moederdag) door onze eigen Duoplant bezorgers bij uw moeder bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *