Vragen over uitvaartbloemen

Duoplant bied een groot assortiment rouwstukken aan. Voor sommige klanten is het soms moeilijk om een keuze te maken uit het beschikbare aanbod.
Want wat is nu een geschikt bloemstuk voor een bepaalde situatie? Stuurt u de bloemen naar de familie of juist naar het uitvaartcentrum?
Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een rouwstuk?

Dit zijn vragen die regelmatig gesteld worden door onze klanten bij het bestellen van bloemen voor een uitvaart. Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen. Staat u vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Waar stuur ik de bloemen voor een overledene naar toe?

Als de overledene bij het uitvaartcentrum is opgebaard, dan worden de rouwbloemen meestal ook bij het uitvaartcentrum afgeleverd. Is de overledene thuis opgebaard, dan gaan de rouwbloemen over het algemeen naar het huisadres. Behalve wanneer de nabestaanden hebben verzocht de rouwbloemen bij het uitvaartcentrum te bezorgen. Meestal kunt u deze informatie terug vinden op de rouwkaart. Grote rouwstukken worden vrijwel altijd bezorgd bij het uitvaartcentrum.

Wanneer laat ik de bloemen bezorgen?

De bloemstukken moeten bij de uitvaart zijn voordat de gasten arriveren voor het afscheid. Is het afscheid nemen de avond voor de uitvaart? Laat dan uiterlijk die middag de bloemen bezorgen.

Is het afscheid nemen en de uitvaart op dezelfde dag? Laat de bloemen dan op dezelfde dag bezorgen. Als het mogelijk is bij het uitvaartcentrum, kunt u er ook voor kiezen de bloemen een dag voor de uitvaart te laten bezorgen.

Welke bloemenstukken zijn geschikt voor een uitvaart?

Duoplant levert een groot assortiment bloemstukken die speciaal worden opgemaakt voor een uitvaart. Hieronder een kort overzicht van de meest bekende bloemstukken.

Een kistbedekking wordt vrijwel altijd in overleg met de directe nabestaanden besteld. Meestal wordt de kistbedekking uit naam van de partner en/of kinderen/ouders geplaatst. 

Een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega’s en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Rouwstukken blijven enkele dagen mooi, omdat deze in oase gestoken zijn zodat de bloemen worden voorzien van water.

Een rouwboeket kan op de dag van de uitvaart neergelegd worden, maar deze zijn niet gestoken in oase en krijgen daarom geen water. Een rouwboeket is een prima alternatief voor een rouwstuk, wanneer het boeket op de dag van de uitvaart wordt gemaakt en bezorgd.

Naast bovenstaande arrangementen hebben we nog rouwstukken in hart– en andere speciale vormen en stukken die geschikt zijn voor een kinderuitvaart. 

Welke kleur bloemen kan ik het beste bestellen voor de begrafenis?

De kleur van bloemen is sterk afhankelijk van de vraag van de nabestaanden (zie de rouwkaart) en de voorkeur voor kleuren of bloemen die de overledene had. Wit is vrijwel altijd een veilige kleur, maar hield de overledene bijvoorbeeld van veldbloemen of rode rozen, dan kan een rouwstuk in die stijl beter bij het afscheid passen.

Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een sympathie- of sterkte boeket?

Een rouwboeket is een ‘liggend boeket’ en komt bij de uitvaart bij de kist te liggen. Omdat een rouwboeket geen water krijgt (er wordt geen oase gebruikt) is het belangrijk dat het op de dag van de uitvaart wordt gemaakt.

Een sterkte boeket stuurt u als blijk van deelneming naar de nabestaanden. Dit boeket kan in een vaas en blijft bij goede verzorging langer staan.

Wat gebeurt er met de bloemen na de uitvaart?

Bij een begrafenis worden de bloemen op en rond het graf geplaatst. Bij een crematie worden de bloemen meestal op het strooiveld neergelegd. Nabestaanden kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemstukken mee naar huis te nemen.

Kan Duoplant in heel Nederland rouwbloemen verzorgen?

Ja, Duoplant bezorgt rouwbloemen in heel Nederland. In de regio bezorgen we de bloemstukken met onze eigen chauffeurs.
Buiten onze regio worden de bestellingen bezorgd door de organisatie Topbloemen. De bloemisten die aangesloten zijn, voldoen aanstarende eisen waardoor de kwaliteit is gegarandeerd. Heeft u een vraag over uw bestelling buiten de regio, dan kunt u uiteraard gewoon contact met ons opnemen.

Kan ik een rouwlint meebestellen?

Natuurlijk kunnen wij een rouwlint aan uw rouwstuk bevestigen. Een rouwlint bestaat meestal uit twee delen. Één met een persoonlijke tekst en één met de namen van degene die afscheid neemt. In het algemeen gebruiken we roomwitte linten met gouden letters. Maar andere een andere kleur is (in overleg) ook mogelijk wanneer dit beter bij het rouwstuk past.

Naar uw eigen voorkeur, kunt  u er ook voor kiezen ook om een rouwkaart aan het bloemstuk te bevestigen.

Wat schrijf ik op het kaartje of op het rouwlint?

De tekst op het rouwlint of een rouwkaart is natuurlijk heel persoonlijk. Hieronder enkele voorbeelden van teksten die wij regelmatig terug zien.

 • Een laatste groet
 • Rust zacht
 • Rust in vrede
 • Dag lieve…
 • Dag beste…
 • Met grote dankbaarheid
 • Tot weerziens
 • Je zult altijd in onze herinnering blijven voortleven
 • Bedankt voor de fijne tijd samen
 • Met oprechte deelneming
 • Je blijft (voor altijd) in onze herinnering
 • Tot het einde gestreden
 • Bedankt voor de fijne tijd samen
 • Dag lieve (naam)
 • Goede reis
 • We houden van je
 • We zullen je missen
 • Voor altijd in onze gedachten
 • Uit het oog maar niet uit het hart
 • We zullen je nooit vergeten
 • Rust zacht
 • Woorden schieten te kort
 • Bedankt voor wie je was

Al deze voorbeeld teksten komen bij het bestellen van een lint als opties naar voren, uiteraard kunt u zelf een persoonlijke tekst invoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *